Bepalen van uw site strategie

Als u serieus overweegt een website te bouwen om geld te verdienen, dan is dit een van de eerste dingen die moet doen.

De aanpak die het beste werkt hangt af van de volgende factoren:

 • Het onderwerp / niche van uw site
 • Het type bezoeker dat u wilt aantrekken
 • Hoe ze u vinden / waar ze vandaan komen
 • Wat voor soort informatie ze zoeken

Afhankelijk van uw primaire doel van de site, heeft u een aantal verschillende opties om deze te gelde te maken:

 1. PPC (Pay Per Click) en CPM (Cost Per Mille) reclame
 2. Links verkopen
 3. IN-tekst advertising
 4. Affiliate Marketing
 5. Gesponsorde inhoud & reviews
 6. Premium Inhoud / Lidmaatschap Sites


I. PPC (Pay Per Click) en CPM (Cost Per Mille) reclame


PPC is een vorm van reclame waarbij advertenties op uw site worden getoond. Het soort advertenties wordt doorgaans bepaald door de inhoud van uw site.

Het bekendste PPC-netwerk is Google Adsense. Als u deelneemt aan hun netwerk, krijgt u een stukje code dat u ergens op de site moet plaatsen. Het netwerk zal dan advertenties op uw site tonen, die gebaseerd zijn op de onderwerpen en de inhoud van uw site. U ontvangt een betaling (per klik - vandaar PPC) wanneer iemand klikt op een van de advertenties op uw site.

 

CPM netwerken zijn vergelijkbaar met PPC-netwerken. Maar hier zijn de inkomsten gebaseerd op het aantal keren dat de advertentie wordt getoond, in plaats van het aantal klikken.

CPM staat voor 'cost per mille', ofwel de kosten per duizend vertoningen van de advertentie. Elke keer dat iemand een pagina op uw site (met een CPM-advertentie) bezoekt wordt dit beschouwd als een impressie. Bij een CPM tarief van € 1,- kan een site met 10.000 pageviews per dag dus €10,- verdienen.

CPM tarieven variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de positie van de advertentie en de kwaliteit van het netwerk. De CPM methode werkt het best op sites met een hoog aantal bezoekers, een hoog aantal pageviews per bezoeker, of idealiter allebei.

Voordelen van PPC / CPM

 • Het is eenvoudig op te zetten en aan uw site toe te voegen
 • Als u zich op de juiste niche-markt richt, kunt vrij eenvoudig snel geld verdienen. Denk hierbij aan financiële producten, hypotheken, verzekeringen, enz. Niches waarin weinig wordt betaald zijn bijvoorbeeld sport, beroemdheden, enz.
 • PPC werkt goed met sites die van nature veel verkeer uit de zoekmachines genereren en die veel relevante inhoud hebben voor eenmalige bezoekers.

Nadelen van PPC / CPM

 • Het is geen snelle manier van geld verdienen en het hangt af van het volume en de kwaliteit van het bezoekersverkeer, waardoor het minder geschikt is voor beginners.
 • U zult zich doorgaans tot één PPC-netwerk moeten beperken. Als u bijvoorbeeld Google Adsense gebruikt, kunt u geen andere PPC-programma’s gebruiken.
 • Het is moeilijk te voorspellen hoeveel geld u ermee verdient. U kunt het verkeer niet altijd voorspellen. En de prijs (per klik) is geheel afhankelijk van de prijs die een adverteerder bereid is te betalen.
 • De meest rendabele niches worden al gedomineerd door een aantal belangrijke spelers. De toegangsdrempel voor beginners is dus behoorlijk hoog. 
 • PPC werkt minder goed met blogs die zijn gebaseerd op de gemeenschappen en kerende bezoekers die meer geïnteresseerd zijn in uw site dan links naar andere sites.

PPC advies:
Gebruik PPC als u meer ervaring hebt met SEO en affiliate marketing en wanneer u een goed onderwerp heeft voor een niche-site die zich niet in een sterk concurrerende branche beweegt. Gebruik dit niet als u van plan bent om een site te bouwen die moet steunen op terugkerende bezoekers en trouwe lezers.  

terug 

 

II. Links verkopen

Als u al een enigszins populaire site hebt, bent u misschien al benaderd door bedrijven die aanbieden u te betalen om een tekstlink op een van uw pagina's / artikelen te mogen plaatsen.
Dit kan een goede manier om geld te genereren. Maar er zijn ook enkele potentiële nadelen en risico’s. 

Er zijn ook bedrijven die voor u op zoek gaan naar mensen of bedrijven die bereid te betalen voor links op uw site. Maar let op, deze middelsmannen vragen vaak een flinke commissie die kan oplopen tot 50% van de inkomsten.


Voordelen van Links verkopen 

 • Het kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om wat geld uit een bestaande site te genereren.
 • U hoeft vaak niet zelf te zoeken naar mensen die bereid zijn voor links te betalen. Als u de juiste site hebt komen ze vanzelf op u af.
 • Het is een relatief hands-off methode om geld te verdienen.

Nadelen van Links verkopen  

 • Google heeft verklaard dat de verkoop van links zal worden gestraft met een negatieve invloed op uw page rank (PR). Dit is dus een belangrijke reden om voorzichtig te zijn.
 • Omdat een van de voordelen die veel link kopers proberen te benutten is het verkrijgen van een betere vindbaarheid. Uw site zal dus een fatsoenlijke PR (PageRank) moeten hebben om interessant te zijn voor link kopers.

Links verkopen advies:
Vanwege het risico gestraft te worden door Google, is dit een riskante strategie. Dit moet dus niet uw enige bron van inkomsten zijn. Het is bovendien slechts geschikt voor een bestaande site die aantrekkelijk is voor link-kopers.  Het is dus een riskante strategie, maar kan geschikt zijn als onderdeel van een portfolio van andere geld-genererende websites.

III.IN-tekst advertising

IN-tekst reclame netwerken “lezen" uw website automatisch uit en voorzien winstgevende of populaire woorden in uw inhoud van betaalde links. Deze woorden zijn dan dubbel onderstreept. Wanneer de lezer met de muis over de link beweegt zal een venster met de advertentie verschijnen. Als de lezer op deze advertentie klikt, zal de site-eigenaar geld verdienen.


Voordelen van In-Text Advertising  

 • Het is eenvoudig te implementeren op een bestaande site 

Nadelen van In-Text Advertising

 • Het is vrij opdringerig voor lezers en kan mensen ervan weerhouden terug te keren naar uw website

IN-tekst Advertising advies:
Deze vorm van reclame is in opkomst, maar nog niet erg succesvol. Het is namelijk erg vervelend voor lezers van uw site.


IV. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is, vooral voor beginners, een van de meest populaire manieren om met een website geld te verdienen.Het uitgangspunt is dat u producten en diensten vind die u kunt aanbevelen en dat u betaald wordt voor het aanbevelen en verkopen hiervan.

Zie uzelf als een verkoper. Voor elke verkoop ontvangt u een commissie.

Er zijn een aantal populaire affiliate netwerken die grote merknamen vertegenwoordigen. Ook zijn er voor bepaalde producten individuele affiliate programma's.


Voordelen van Affiliate Marketing

 • U hoeft geen eigen product / dienst te verkopen.
 • Het winstpotentieel van affiliate marketing is enorm.
 • U hebt volledige controle de producten die u promoot. U kunt er dus voor kiezen uitsluitend diensten & producten aan te bevelen die u ook echt persoonlijk zou adviseren.
 • U hebt geen groot lezerspubliek of veel webverkeer nodig om geld te verdienen.

Nadelen van Affiliate Marketing  

 • Om geld te verdienen moet uw website veel bezoekers trekken of bezoekers die in de aanbevolen producten of diensten zijn geïnteresseerd. Het één vereist veel geld en het ander veel tijd en inspanning.
 • U moet een kwalitatief hoogwaardig product of dienst vinden om te verkopen aan een publiek dat misschien niet altijd bestaat.
 • Werken met affiliate marketing vergt een steile leercurve vooral als u aan de slag gaat met mini-sites.  

Affiliate Marketing advies:
Dit is een uitstekende strategie om geld te verdienen omdat het goed verdient en u zelf kunt kiezen welke producten of diensten u adviseert. Het vereist wel enige ervaring als u aan de slag gaat met niche-mini sites of een flinke hoeveelheid tijd en moeite als u publiek wilt aantrekken dat wil kopen wat u aanbeveelt.

V. Gesponsorde inhoud en reviews

 

Gesponsorde inhoud betekent in feite dat u betaald wordt om te bloggen over iets (vaak een productbeoordeling of review). Als u een blog hebt kun u eenvoudig geld verdienen door gesponsorde inhoud toe te voegen. Er zijn netwerken waar u naar mensen kunt zoeken die bereid zijn te betalen voor gesponsorde inhoud. Natuurlijk kun u ook zelf potentiële klanten benaderen.


Voordelen van gesponsorde inhoud  

 • Als u het goed doet, kan het een mooie (kleinere) inkomstenbron zijn.

Nadelen van Affiliate Marketing  

 • Het kan ernstig afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van uw site. U kunt het vertrouwen van uw lezers verliezen als u niet duidelijk maakt welke berichten worden gesponsord en welke niet.
 • Uw lezers kunnen minder geïnteresseerd raken in uw gesponsorde berichten, tenzij u een integere manier vind om alle partijen tevreden te houden

Gesponsorde inhoud advies:
Als u een bestaande blog hebt, kan dit een relatief gemakkelijke manier om wat geld te verdienen. Maar de nodige voorzichtigheid is geboden. U loopt het risico trouwe lezers kwijt te raken. Naar mijn idee zijn er slimmere manieren om met een blog geld te verdienen dan gesponsorde inhoud (bijvoorbeeld affiliate marketing) .

terug 

 

VI. Premium Inhoud / Lidmaatschap Sites  


U kunt een deel van uw informatie gratis aanbieden en geld vragen voor de toegang tot andere delen van de site met meer informatie. Dit model is nu erg populair bij veel offline uitgevers. Het model is gebaseerd op inschrijven en/of lidmaatschap. Deze werkwijze kan goed werken voor mensen binnen een bestaande gemeenschap of mensen die informatie delen die slecht toegankelijk, uniek of zeer populair is.

 

Voordelen van premium inhoud

 • Het is een goed lange termijn bussiness model
 • Het voorziet in een terugkerende stroom van inkomsten

Nadelen van premium inhoud  

 • Het kan veel moeite kosten het op te zetten en te onderhouden
 • Het vereist meer technische kennis dan alleen een basis website / blog, hoewel het niet zo complex als sommige mensen denken
 • Het vergt een site die al een sterke aanhang en responsief publiek heeft. Mensen moeten vertrouwen hebben in de inhoud die u aanbiedt. Dit kost tijd.

Premium inhoud advies:
Als u zich voor de lange termijn wilt commiteren en een onderwerp heeft dat zich voor dit soort aanpak leent kan ik dit bussiness model zeer aanraden. Alhoewel het opzetten en onderhouden in eerste instantie meer inspanning kost, kan het op de lange termijn een inkomstenbron vormen die weinig aandacht vereist.

terug

 >> verder naar STAP 2: Besluiten wat voor soort website u gaat bouwen

<<  terug naar  Geld verdienen met websites

Orios

Telefoon:  (085) 0655 790
Email:        info@orios.nl
Web:         www.orios.nl

Adres:
Sleggeplantsoen 55
6835AH, Arnhem 

U heeft een vraag?

Wij geven u graag antwoord

captcha
Go to top
Orios.nl maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten.
Ok